15 may 2016

REPORTATGE CAMINATA A CASTELLRUF

FONT DE LA MERCÉ
El tenim a tocar, a tiro de pedra des de casa, pero no anem mai, el motiu pot ser precisament aquest.
Al turó es troben les restes d'un dolmen i d'un poblat ibèric. És un indret molt transitat per excursionistes locals.
El dolmen de Castellruf és un megàlit que fa 1,60 m. de llarg per 1,50 d'ample i 60 cm. d'altura. Al seu costat hi havia un menhir que, modernament, s'ha traslladat a la plaça de Santa Maria de Martorelles.
El Poblat Ibèric del Turó de Castellruf és veí dels poblats ibèrics catalans del Turó de Montgat, del Puig Castellar i del Turó d'en Boscà. Sembla que es va començar a habitar en el període ibèric arcaic (es conserva una resta arqueològica del segle VII aC) i va ser abandonat o destruït a principis del segle II aC, a partir del canvi de les condicions econòmiques i polítiques, i de les campanyes de Cató i dels seus seguidors. Algunes de les restes que s'han trobat en les excavacions empreses es conserven en el Museu de Granollers.
Us deixo unes fotos de la caminada




























3 comentarios:

  1. Os tenían que dar una medalla a la constancia. El ginete a caballo lo entendió mejor.

    ResponderEliminar
  2. Hola Toni,

    vaya chulada de actividad mezclando naturaleza con ruinas.

    Antes de venirme a vivir a Sevilla, iba de senderismo con un grupo de montaña. Me encanta salir a hacer senderismo, ese contacto con la naturaleza me transmite mucha paz.

    Me ha encantado leerte en catalán, y comprobar que después de tantos años lo sigo entendiendo. Cuando tenía veintitantos años, estuve durante 4 años muy ligada a Girona.

    Gracias por tu visita a mi blog.

    Saludos.

    ResponderEliminar
  3. Buenos días Tania, gracias por el comentario, la verdad es que vivir integrada donde resides y saber compartir es una forma inteligente de vivir
    Tengo familia en Sevilla capital, mi mujer vivio unos años de muy pequeña, emigraron de gRANADA A Sevilla y mas tarde a a Barcelona
    Saludos y hasta siempre

    ResponderEliminar