24 nov 2012

CAMINADA PER LES BAUMES DEL PARC DE SANT LLORENÇ I L 'OBAC


TRIPTIC DE LA CAMINADA
El proper diumenge 2 de desembre, el centre Excursionista de Mura té previst fer la 9a edició de la Caminada popular de Mura.
Donat que ja a passat el temps que donaven per fer la inscripció i que aquesta val 15€, la meva proposta es fer-la pel nostre compte fen el mateix recorregut i així ens aprofitem de les senyalitzacions per no perdre'ns  tot i que no tindrem problemes si la fem tots junts al sortir a la mateixa hora.
Fen un petit resum del tríptic...Coves i baumes han estat les primeres construccions que la humanitat ha fet servir per tal de sobreviure davant les hostilitats del medi: fred, pluja, massa calor, els depredadors... amb el pas dels anys i  l’evolució de la cultura de mica  en mica les persones han estat capaços de crear-se ells mateixos els habitatges: barraques, cases i palaus; i abandonar paulatinament coves i baumes.
Tot i així no fa ni 50 anys algunes baumes encara s’han fet servir per la facilitat de trobar recer per a viure-hi i sobretot per tancar-hi el ramat.
Ens trobem en un territori on la muntanya ofereix nombroses baumes, algunes de dimensions extraordinàries: a Monistrol de Calders (de la Coma o la bauma Freda), a Talamanca (can Valls, de la Reina), a Rocafort (la bauma Roja), Matadepera...
I per aquells que el terme ‘bauma’ no us és familiar cal aclarir que bauma és com es diu a pagès, però el mot normatiu, el que trobarem al diccionari, és balma en castellá (Concavidad en la parte inferior de un escarpe, menos profunda que una cueva o caverna).

RESUM DE LA CAMINADA
Recorregut i dificultat: 10Km amb 400m de desnivell acumulat i de dificultat mitjana   
Temps aproximat: 3h sense comptar l'esmorzar que ens portarem cadascú de nosaltres.
Hora i lloc de sortida:  07:15 de la plaça de l 'Ajuntament de Sant Fost

No hay comentarios:

Publicar un comentario